Kirjoitukset

Puhe piirin syyskokouksessa

Puhe Keskustan Keski-Pohjanmaan piirin syyskokouksessa                 08.11.2014

Olen 35-v lapsiperheen äiti. Teen parhaillaan kandia Vaasan yliopiston kauppatieteelliseen tiedekuntaan. Tarkastelun kohteena ovat nuorempien sukupolvien arvot ja työelämään sitouttaminen. Erilaisista syistä johtuen joka päivä noin 7 alle kolmekymppistä jää eläkkeelle. Nuorten syrjäytyminen on erittäin huolestuttavaa. Se aiheuttaa paitsi valtavia taloudellisia myös inhimillisiä kustannuksia.

Kun mietin eri näkökulmista mahdollista ehdokkuuttani, sain mieheltäni täyden tuen. Asia oli itse ratkaistava, mutta hän lupasi huolehtia lapsista ja kodista mikäli ehdokkuuteen päätyisin. Lasten kanssa ovat useamman kerran kuluneenkin vuoden aikana yllättäneet kun olen palannut keskustan vaikuttaja-koulutuksista kotiin viikonlopun jälkeen -Koti on ollut siisti ja tunnelma kodikas. Toimin omaishoitajana ja olen erittäin iloinen siitä, että epäarvoistava omaishoitojärjestelmä on otettu valtakunnalliseen tarkasteluun.

Lapsuudenkodissani olen kasvanut seitsemäntenä ”veljeksenä”. Perheemme on aina harrastanut vapaa-ajalla työntekoa; lähinnä perunan- ja maanviljelyä. Sisarukset ja vanhemmat ovat opettaneet oikeudenmukaisuutta ja tasapuolisuutta sekä perusarvoja, mistä olen kiitollinen.

Jäsenenä olen melko tuore keskustalainen vaikkakin lapsuudesta saakka olen Keskustan toimia seuraillut. On ollut helppoa samaistua kotiintulon teemaan. Olen ollut kiitollinen uusista ihmisistä, joita olen tällä tiellä kohdannut. Olen oppinut tuntemaan oikeudenmukaisia, lämpimiä ja aitoja keskustalaisia. Minua on kannustettu luottamustoimissani ja tuettu tehtävissäni.

Olin jo nuorena lukiolaisena sitä mieltä, että ”pitäisi” -sana on kiellettävä käytöstä ja asiat jotka on tehtävä, tehdään. Suomessa on nyt kosolti päätöksiä, jotka on tehtävä. Niitä tehtäessä on turvattava inhimillinen arki, luoden kuitenkin edellytykset vakaalle tulevaisuudelle.

Istuvat kansanedustajat ovat hoitaneet tehtävänsä säntillisesti ja rakentaneet luottamusta äänestäjiinsä. Puolueen edun mukaista ei ole ehdokasmäärien rajaaminen. Meillä on Kantakokkolassakin runsaasti ääniä jaossa. On paljon liikkuvia äänestäjiä. Viime vuosina ahkerimpia äänestäjiä ovat olleet naiset ja heille on ollut yhä tärkeämpää antaa äänensä naiselle. Keskustan on tässäkin tarjottava vaihtoehtoja! Olen iloinen Keski-Pohjanmaan ehdokaslistasta, jossa tasa-arvo toteutuu.

Asia, jota vastaan meidän on taisteltava, on matala äänestysprosentti. Ruotsin huikea yli 80% on kaukana ennusteistamme. Tehdään yhdessä kovasti työtä ja nostetaan äänestysaktiivisuutta!

Kommentit pois päältä artikkelissa Puhe piirin syyskokouksessa