Kirjoitukset

Lehdistötiedote: Sosiaalihuoltolaki kaipaa taloudellista resurssia

Kansanedustajaehdokas Johanna Paloranta, kesk, näkee uudessa sosiaalihuoltolaissa mahdollisuuksia. Lapsiperheillä on taas mahdollisuus kotiapuun. Rahaa tälle ei ole kuitenkaan osoitettu. 1990-luvun laman säästötalkoiden seurauksena on tingitty ennaltaehkäisevistä toimista. Lastensuojeluasiakkuudet ovat tämän jälkeen kolminkertaistuneet. Kiireellisten huostaanottojen määrät ovat paisuneet kahdeksankertaisiksi!
Lapsiperheet eivät nykyisellään saavuta kotiapua. Usein päädytään hyödyntämään subjektiivista päivähoito-oikeutta, jolloin myös tätä kautta yhteiskunnassa maksetaan kodinhoitajajärjestelmän romuttamisesta. Perheille on aidosti kehitettävä matalankynnyksen lyhytaikaisia vaihtoehtopalveluita, jotta päivähoidon ja lastensuojelun kustannukset saadaan hallintaan. Ei riitä, että lain kautta määritetään hyvää tarkoittavat puitteet, hallituksen on myös tarjottava riittävät taloudelliset resurssit.
Julkaistu Keskipohjanmaassa 17.4.2015

 

Kommentit pois päältä artikkelissa Lehdistötiedote: Sosiaalihuoltolaki kaipaa taloudellista resurssia